learn bachata

5 Redenen om Bachata te leren dansen

Ben je geïnteresseerd in bachata, maar je weet het nog niet 100% zeker? Dan is dit dé blog voor jou! Hier heb je 5 redenen om te beginnen met bachata dansen.

“Ik begon met bachata dansen toen ik 23 was; was op zoek naar een nieuwe hobby. Tot op heden is het mijn beste keuze ooit geweest. Bachata heeft mijn leven op zoveel positieve manieren verrijkt; en dat kan ook voor jou!: – Steffie

Reden 1: Leuke workout met benefits

Dansen is een geweldig manier om actief en in beweging te blijven. In een bachata les of bij het vrijdansen, heb je het vaak niet eens door hoeveel stappen je maakt. Bij elke beweging gebruik je je spieren en verbrand je calorieën. Het is meerdere malen wetenschappelijk bewezen dat dans goed voor je gezondheid is. Niet alleen is dans goed voor je gezondheid het is ook goed voor je houding, conditie, coördinatie en evenwicht.
Bachata dansen is goed voor iedereen, jong en oud, fit & actief of niet. 

Reden 2: Ontmoet nieuwe mensen

Door bachata te dansen of bachata lessen te volgen ontmoet je nieuwe mensen.
Breid je sociale cirkel uit met nieuwe mensen waarmee je zowel in de les als op een feest kan dansen!
De bachata scène of bachata wereld is heel divers; vooral in Nederland. Zo kan je op 1 dansvloer allerlei verschillende mensen tegenkomen van verschillende culturen, met verschillende carrières en van alle leeftijden.

Bacha-feit: Wist je dat heel veel mensen alleen naar de danslessen komen? Alhoewel het een partnerdans is, danst men vaak niet met vaste partner. Bij Bachata Passion hoef je niet zelf op zoek te gaan naar de perfecte danspartner om met bachata te beginnen.

Reden 3: Ontsnap van je dagelijkse routine

Van bachata dansen krijg je elke keer nieuwe energie en ontsnap je eventjes van je dagelijkse routine. Laat je meenemen door de tropische vibes, swingende muziek en enthousiasme van je docenten en medestudenten in de bachata dansles.

Reden 4: Boost je zelfvertrouwen

Wat je zal verbazen, is hoe bachata dansen je zelfvertrouwen en zelfbeeld kan verbeteren. Even als de bachata lessen, het is een process. Je zult merken dat niet alles de eerste keer zal lukken, noch hoeft het zo te zijn. Je kan vreugde en plezier uit het process halen en verbetering zien bij ieder dansje. Bachata dansen doet je beseffen dat je er mag zijn, dat je trots mag zijn op wat je bereikt hebt en wat je nog kan bereiken. Discipline, passie en jezelf mogen zijn. 

Reden 5: Bereik meer buiten je comfort-zone

Buiten je comfort-zone, daar gebeurt alle magie. nieuwe mensen ontmoeten, met vreemden dansen, nieuwe dingen leren en jezelf uitdagen. Dit alles kan eng zijn, maar het biedt je ruimte om persoonlijk te groeien op je eigen tempo en op alle vlakken.
De bachata wereld is een divers, open minded en een veilige plek. 

.

Dit zijn maar 5 redenen om bachata te leren, maar er zijn zo veel meer. Een bonus reden is dat bachata universeel is. Tegenwoordig vind je bachata muziek, dansers, feesten en dansscholen overal ter wereld. Het is evengoed als een vreemde taal beheersen die je overal kunt gebruiken. Dus waar wacht jij op? Neem een gratis proefles, ga naar dat feestje. Weet je niet waar of hoe je kan beginnen? Stuur ons een bericht/ e-mail en dan helpen we je verder.

It all starts with 1 step… (afterwhich 2 more and a tap)
Zie deze video om nu al je eerste bachata stappen te nemen. 

[Covid]

Alhoewel de huidige situatie het moeilijker maakt om bachata dansen, raden wij je aan het toch nu al te doen! Start online, of op een lokale dansschool. Het moment dat alles weer open mag ben jij gelijk klaar om mee te dansen overal!

Steffie signature