Den Haag bachata social

Wat doe je aan tijdens een Bachata les of social? 

“Welke soort kleding en schoenen kan ik het beste aantrekken?”. Krijgen we vaak als vraag.

Kleding advies

Belangrijk voor je kleding in de Bachata lessen en socials is dat je kleding lekker zit. En dat je er makkelijk in kunt dansen en bewegen. 

We zien in de danslessen dat mensen van alles dragen. Van jeans met een t-shirt, tot bijna uitgaansoutfit, tot comfortabele sportkleding. Het mooie is: de stijl maakt niet uit. Zolang jij je maar lekker voelt!

Voor de feesten of socials is er soms een dresscode of thema. Dan is het natuurlijk wel leuk om hieraan mee te doen! Is er geen specifiek thema dan gaan mensen toch wel iets meer opgedoft naar een social dan naar een les. Dus geen sportkleding, maar een leuke dans outfit voor een avondje uit. 

Bij de kleding is het vooral belangrijk dat jij je fijn voelt, maar laten we nu eens kijken naar de schoenen. Want de juiste schoenen kunnen veel invloed hebben op hoe je danst. 

Bachata dansschoenen

Bij Bachata dansen wordt voor damees al snel gedacht aan hakken. Bachata is een Latin dans, dus zeker mooi om op hakken te dansen. Maar welke soort? Normale hakken / pumps of laarzen zijn namelijk niet echt geschikt. De hakhoogte is vaak te hoog. De schoenen zijn erg zwaar. En de zolen zijn te stroef. Stroeve zolen zijn slecht voor je knieën tijdens het dansen, dus let hier goed mee op! 

Op de dansvloer zul je veel dames op latin dansschoenen zien, dit zijn hakken met een suede zool. Niet handig om buiten op te lopen, maar wel goed voor je knieen met het dansen! Heren zul je regelmatig zien op jazz schoenen, platte schoenene met ook een suede zool.

Dansen op sneakers

Tegenwoordig zien we steeds meer dansers op sneakers, zowel heren als dames. Zeker in de dominicaanse stijl van Bachata, maar ook steeds meer in de Sensual Bachata. Sneakers zijn de dansvloer aan het overnemen van de professionele dansschoenen. Ze zitten natuurlijk ook erg comfortabel, en geven een fijne balans bij het dansen. Let alleen wel op dat je sneakers geen stroeve zool hebben, maar juist een gladde zool of zelfs een draaipunt hebben.

Sneakers of Dansschoenen

In onze lessen adviseren we de dames vanaf Intermediate de lessen op danshakken te volgen. Dit omdat het een goede training is voor je balans, bewustzijn van gewichtsverplaatsing, en afwerking tot in de tenen van het pointen. Dus vandaar dat vanaf een bepaald niveau wij hakken aanraden.
Ook dansen alle showteams de trainingen en shows op dansschoenen!

Maar om te starten is het vooral belangrijk om gewoon te doen. Je hebt geen perfecte schoen nodig, maar kom in een comfortabele outfit en met fijne lichte schoenen. Bevallen de lessen en ga je regelmatig dansen? Dan wordt het misschien tijd om te starten met zoeken naar de perfecte dansschoen!

Tips / Vragen

Wat zou jij aanraden voor beginnende dansers qua kleding en/of schoenen? Comment hieronder! Of heb je nog meer vragen? Stel ze hieronder!