dancing couple

Elements of Bachata 

Elements of Bachata staat bij alle locaties op het rooster. Maar “wat houdt dat eigenlijk in?” krijgen we regelmatig als vraag. Dus daarom deze blog om het jullie even goed uit te kunnen leggen!

Beginners cursus

Onze Elements of Bachata lessen zijn de lessen om mee te starten bij onze Bachata Academy. De lessen zijn vergelijkbaar met Bachata Beginners niveau 1 tot 4 bij andere dansscholen. Waarom we het dan geen Beginnerslessen noemen? Omdat je bij ons niet lang een Beginner blijft. En niet alleen beginnende bachateros/bachateras volgende Elements of Bachata lessen bij ons. Ook onze leden die al op Intermediate niveau of hoger dansen blijven regelmatig meedoen met de Elements lessen. Je leert altijd weer bij en kan blijven verbeteren! 

In de Elements of Bachata les leren we je alle Basistechnieken- en Elementen van de Bachata. Niet in één stijl, maar in drie stijlen: Moderna, Sensual en Dominican.

Opbouw van de lessen

We beginnen met de Basisstappen, die veel meer zijn dan alleen maar 1, 2, 3, tap. Elke week krijg je een nieuwe techniek/element aangeleerd. Denk aan verschillende Turns, de Bodyroll, en nog veel meer. Je zult deze elementen niet alleen met een partner dansen, maar ook solo. Je oefent dus samen met de groep de elementen en bewegingen ook voor de spiegel, zodat je je bewust wordt van je eigen lichaam en deze onder controle krijgt.

 

Dans academie

Je leert bij ons dus niet alleen Bachata dansen, maar ook veel over jezelf! Hoofddoelen van de lessen bij ons: ontwikkelen, goede techniek leren, plezier hebben en samenbrengen van mensen met gezamenlijke passie. Iets voor jou? Je bent meer dan welkom voor een gratis proefles!

Na het selecteren van de gratis proefles kan je je via het rooster aanmelden voor een Elements of Bachata les op de gewenste dag en locatie. En wist je dat je, met een Elements abonnement, tot wel drie keer per week welkom bent bij de Elements of Bachata lessen. Extra veel kunnen dansen, oefenen en dus nog sneller de Bachata onder de knie krijgen!

Maar wat is nu mijn dansniveau?

Geen beginner meer en twijfel je over welk niveau jij het beste kan instromen. Geen probleem! Neem contact met ons op voor een gratis proefles. Dit is de beste manier om te ervaren in welk niveau je kan instromen. De docenten kunnen je dan direct feedback geven en plaatsen in de groep waar jij het meeste van zal leren. Instromen kan elk moment, dus meld je snel aan en probeer het nu!

Mochten er verder nog vragen bij je opkomen: hier staan we altijd voor open! Neem even contact met ons op per mail of whatsapp, of contact pagina.