Dansniveaus 

Bachata dansen kun je op verschillende manieren en niveaus doen. Maar één ding is zeker: Iedereen was ooit een Beginner!

Dansdoelen

Wat is jouw Bachata dansniveau? Heb jij je eerste stap in Bachata al gezet? Of heb je al ervaring? Na je eerste stappen in je Bachata dansreis kan je veel richtingen op. Het is maar net welk doel je hebt. Voor de ene persoon is niveau dan ook heel belangrijk, voor de andere helemaal niet. Is dansen je hobby om één keer in de week even lekker te ontspannen en sociaal contact te hebben? Of is het je passie en wil je flink groeien en elke week zoveel mogelijk dansen?

Je start in ieder geval met het leren van Bachata op Beginners niveau en soms heb je hier dan ook nog subniveaus in: Beginners 1, Beginners 2, etc. Als je deze fase hebt afgerond, stroom je door naar het volgende niveau. Dit verschilt natuurlijk per dansschool. Op veel dansscholen stroom je eigenlijk automatisch door naar het volgende niveau van de volgende cursus. Dit is waar wij ons als dansschool of dansacademie onderscheiden…

Niveaus bij Bachata Passion

Ons Bachata Beginnersniveau noemen wij de Elements of Bachata. In dit niveau leer je bij ons alle basistechnieken en basiselementen van de Bachata. Om deze periode af te ronden doe je examen, en als je slaagt mag je door naar het volgende niveau: Improvers. Bij het Improvers niveau ga je vooral spelen met verschillende variaties van de Basiselementen die je hebt geleerd en ligt de focus op de overgangen tussen de verschillende elementen. Na Improvers komt het Intermediate niveau, daarop volgt het Advanced niveau. En op het hoogste niveau hebben wij onze Masterclass door Geno & Steffie.

Dans academie

Waarom wij onze leerlingen na elk niveau en seizoen examen laten doen? We vinden het belangrijk dat de mensen zich bewust zijn van wat ze doen tijdens het dansen en ook waarom ze dat doen. Daarom vinden wij de techniek zo belangrijk. We willen dat mensen groeien als danser. En eigenlijk niet alleen als danser, ook als persoon; door je bewust te worden van je eigen lichaam en kunnen. Met de examens bewaken we ook de kwaliteit van de lessen, dus meer plezier tijdens de lessen!

Tot slot hebben we nog een manier om onze cursisten te laten groeien als danser. Ongeacht het niveau, leggen we de focus tijdens de lessen niet alleen op het figuur, maar vooral op de techniek en de elementen. De figuren zijn een oefenvorm. Hoe meer ervaring des te makkelijker wordt het om echt met iedereen te kunnen dansen en steeds minder afhankelijk te zijn van de aangeleerde figuren. In de lessen versnellen wij dit proces door alle elementen ook veel los te oefenen. Zo kunnen de leiders leren zelf combinaties te maken. En de volgers leren om alles onvoorwaardelijk te volgen. 

Dus het dansniveau bepaal je niet alleen door de titel van de lessen die je volgt. Geniet van het proces!
Ga vooral veel dansen, genieten en oefenen. Dat is dé manier om te blijven groeien. Zie onze evenementen pagina voor aankomende feesten, de perfecte plek om samen met ons gezellige avond te hebben en flink danskilometers te maken! 

Maar wat is nu mijn dansniveau?

Twijfel je over welk niveau jij het beste kan instromen. Geen probleem! Neem contact met ons op voor een gratis proefles. Dit is de beste manier om te ervaren in welk niveau je kan instromen. De docenten kunnen je dan direct feedback geven en plaatsen in de groep waar jij het meeste van zal leren. Instromen kan elk moment, dus meld je snel aan en probeer het nu!