Compleet Beginner. Hoe begin je met Bachata dansen?

Het lijkt misschien een simpele onnodige vraag… maar uit ervaring weten we dat het vaak toch minder simpel is dan het lijkt!

Je eerste Bachata stappen

Het eerste belangrijke aspect van het beginnen met Bachata dansen is er.. Je hebt mensen Bachata zien dansen en denkt: Dit wil ik ook leren! Maar hoe?
Je zoekt naar een dansschool in de buurt en kijkt of je daar een (gratis) proefles zou kunnen en willen volgen. Dan is de volgende stap het inschrijven hiervoor en GO!

Helaas als we kijken naar onze eigen cursisten die hun eerste Bachata les gaan volgen, wordt er toch wel een drempel ervaren om te beginnen met dansles. Je gaat naar een plek waar je nog nooit bent geweest met mensen die je niet kent. Daarnaast weten mensen vaak niet wat ze kunnen verwachten van de les en wat ze moeten gaan doen. Ook het hebben van lichamelijk contact met andere mensen, mensen die je voor de eerste keer ziet, is spannend!

MAAR… Op het moment dat je die drempel over gaat… is er geen weg meer terug en wil je alleen nog maar door door door!

 

Hoe helpen wij je voor te bereiden op je eerste les?

Als we even een stapje terug doen en nog voor die drempel staan. Wij vinden het belangrijk om de mensen op te vangen en over deze drempel heen te helpen. Dat doen wij als dansschool door contact te leggen al voordat jij als proeflesser hier voor de eerste keer komt: We kijken of we kunnen helpen in het vinden van de locatie, we sturen filmpjes van de eerste bewegingen zodat je je al kunt voorbereiden en we laten je weten door wie je op locatie opgevangen zal worden.

Vind je het toch nog wel spannend om de eerste stappen Bachata tijdens de les te leren? Dan kan je thuis al beginnen met de Basisstappen, de Linkerdraai en de Bodyroll. Het enige dat je hoeft te doen is via de link hieronder een account aanmaken en dan heb je gratis toegang tot de filmpjes!

Iedereen kan Bachata leren!

Ons advies? Gewoon eens proberen! Plan een proefles in, bereid je alvast voor online, en ga gewoon lekker naar die dansles! En maak je geen zorgen: Over het algemeen worden de Basisstappen van de Bachata (stap, sluit, stap, tap) als makkelijker ervaren dan bijvoorbeeld de Basisstappen in de Salsa, dus ook jij kan dit!