bachata leren

Ik ben een stijve hark. Kan ik Bachata leren dansen?

Korte antwoord op deze vraag: Ja.
En l
aat me je in deze blog vertellen waarom iedereen bachata kan leren dansen!

Als je kan lopen, kan je bachata dansen:

“Nee joh, ik kan helemaal niet zo bewegen”, “mijn heupen zijn niet soepel/ zitten op slot”, “ik ga nooit zo kunnen dansen of bewegen”. Dit zijn uitspraken die wij veel vaker hebben gehoord. Meestal komt dit door onzekerheid, en nog geen danservaring. Maar wij, als bachata dansers en leraren, zijn ook bij het begin begonnen. Net als in ons vorige blog posts geschreven, is bachata leren dansen een proces. Een proces dat tijd en inzet kost, niettemin een super leuk proces om mee te maken. De basis is niets meer dan 3 stappen opzij en een tik op de bal van de voet. Als je kan lopen, kan je bachata dansen! En dit heb je binnen enkele minuten geleerd.
Zie onderstaande video om gelijk aan de slag te gaan:

Techniek en beweging:

Bewegingen kun je je lichaam aanleren. Stap voor stap. In de sportschool kan je ook niet gelijk met 50kg beginnen, maar zul je dit moeten opbouwen. Je traint je spieren om meer aan te kunnen. Zo werkt het ook met beweging en dans. Door middel van oefenen in de bachata danslessen en op de dansvloer wordt je hier steeds beter in. Gun jezelf dus de tijd om iets nieuws te leren! 


Je hebt het zelf in handen, maar je doet het niet alleen:

“Ik ben perfectionistisch”. “Ik wil het zo graag gelijk goed doen”. “Hoe kom ik sneller op een hoger niveau”? Er is maar 1 manier: door er tijd en energie in te stoppen. Wij zeggen onze cursisten altijd: In de lessen kan je goed oefenen en nieuwe dingen leren, maar wil je het echt onder de knie krijgen, moet je daarnaast kilometers maken op de dansvloer. Hoe meer lessen per week, en hoe vaker je zelf thuis of met anderen buiten de bachata lessen oefent, hoe sneller je zult groeien. 

Kom met vragen naar de les en benader de docenten om je te helpen.
Wij zijn er voor je; one team, one family. It’s a matter of getting up and going for it!

Steffie signature