Online Bachata lessen: voor- en nadelen

Anno 2022 – Ja we kennen het allemaal, online yoga, online boodschappen en ja, nu ook online dansles. Het bestaat eigenlijk al jaren, maar er is nog nooit zo veel gebruik van gemaakt als tijdens de Corona uitbraak. Maar wat heb je er nou aan; online bachata les volgen?

Hier heb je het allemaal op een rij: verschillende soorten online lessen, de voor- en nadelen van online bachata les en tips om het leuk aan te pakken! 

Online Live les vs. Online Cursus

Bij Bachata Passion en andere dansscholen zijn online danslessen er in verschillende vormen. Per dansschool verschilt het in duur, opzet, prijsklasse en stijl. Hoe wij de Bachata online lessen aanbieden, kan je onderverdelen in 2 categorieën: livestream lessen en online cursussen.

Maar wat is het verschil? 

Livestream Bachata les wordt in-real-time gegeven door docenten via Zoom. Deze lessen zijn dus ook interactief. Tijdens de les kunnen de docenten meekijken naar hoe jij vanuit huis danst en daar weer tips en feedback op geven. Dit geeft extra energie en motiveert je actief te zijn binnen het comfort van je eigen huis.

Online cursus daarentegen is niet interactief. Deze kan gevolgd worden waar en- wanneer je wilt. De lessen zijn vooraf opgenomen en te volgen op de website. Voordeel is wel dat je het filmpje kan pauzeren en herhalen zo vaak als je dat zelf wilt of nodig hebt. Je kunt vragen alleen niet direct stellen, en geen feedback gelijk krijgen over je uitvoering. Maar mocht je graag hulp willen kan je natuurlijk altijd even appen of mailen.

Online dansles: Voordelen en nadelen

Enige dat je nodig hebt om een online dansles te volgen is een computer, telefoon of tablet, een kleine ruimte om te dansen, en zin om te leren! Natuurlijk zijn er een aantal dingetjes waar je tegenaan kan lopen, maar lees hier gelijk hoe je het kan aanpakken. 


Eigen planning

Je bepaalt alles zelf. Waar, wanneer en met wie je de online bachata cursus volgt is helemaal aan jou! Bij een live bachata les zijn er wel vaste tijden die aangeboden worden, maar daar kan je mee plannen en afspreken met vrienden om samen te volgen. 


Sociale aspect

Een bachata dansles is vaak extra leuk omdat in de les je samenkomt met veel mensen; met online les mis je dit sociale aspect helaas. Maar dat wilt niet zeggen dat je het niet zelf kan creëren! Dans met je partner of verzamel een groepje bij elkaar en dans samen. Zo maak je van iedere les een oefen feestje.
Geen mensen om je heen die mee willen / kunnen dansen? Na een hele dag alleen vanuit huis werken, is een solo les ook al hartstikke gezellig online. Connect met je mede dansers en je docenten, ook al sta je alleen in je huiskamer.

Geen reistijd / reiskosten

Weinig tot geen reistijd/ reiskosten. Je hebt alles zelf in huis; mits je natuurlijk bij je dansmaatje de les gaat volgen. Maar ook dit kan je wekelijks afspreken.

Blijven bewegen

Door bachata les te volgen blijf je in beweging en stopt je groei niet. Het is een hartstikke leuke en energievolle workout die bijdraagt aan je gezondheid en het op peil houden van je immuunsysteem. Ken je iemand die met Bachata wilt beginnen? Nodig ze uit; zo zorgen we ook een beetje voor elkaar. #delenislief #dansendoetgoed

Afhankelijk van technologie

Het kan voorkomen dat je internet het niet goed genoeg doet voor een live les of een online bachata les. Of dat je laptop / telefoon je even in de steek laat. Helaas ben je met een online les afhankelijk van technologie. Maar ook hier is altijd een oplossing voor te vinden!
Tip: Gebruik je 4G mobiele data als hotspot! Uit ervaring werkt dit vaak veel sneller en beter dan overige internetbronnen. 


Het zijn lastige tijden voor dansers en dansscholen, maar we kunnen er allemaal het beste van maken door door te blijven dansen en er voor elkaar te zijn; als vrienden, familie, collega’s, docenten en dansliefhebbers.

Wil jij vandaag beginnen met bachata? Of wil jij juist door blijven dansen thuis? Neem contact op met Bachata Passion voor een gratis live proefles. Je kan ook nu direct een gratis proefles volgen van onze cursussen online

Steffie signature